Thomas Gross

Thomas Gross

ATT RO BÅTEN I LAND - Ledarskapets kommunikation

Ledarskap, organisation, samarbete och kommunikation

 

Dessa 4 är nyckelämnena i Thomas Gross föreläsningsrepertoar. Sedan två decennier har han lyckats beröra och inspirera arbetsplatser runt om i Sverige. Thomas är retoriker, ledarskapskonsult och professionell utbildare. Han föreläser allt efter kundens önskemål. Det kan röra sig om 1 timme men också längre dagskurser.

Thomas är dessutom en mycket erfaren seglare. En rutinerad kappseglare på elitnivå med både SM-tecken som VM-guld i lasten. Det är mycket härifrån han hämtar sina ledarskaps- och samarbetsstrategier. Det är härifrån han ger exempel och drar paralleller med affärslivet.Ombord på en kappseglingsbåt är rak kommunikation, fokus, fördelning av resurser och ett starkt egenansvar ett måste för att nå framgång. Detta kan lätt appliceras på arbetslivet. Varje medarbetare måste ta sitt ansvar, vara fokuserad, göra sitt yttersta och kommunicera på ett effektivt  sätt. Då blir lagarbetet som bäst. Varje medarbetare måste vilja att uppnå önskat resultat om båten ska klara stormar och tuffa strapatser. Allt hänger på besättningen. Ingen kan undandra sig sina uppgifter. Till havs gäller det att stå pall för vindarnas nycker,

Så frågar man sig – Varför når vissa människor framgång i sitt ledarskap och i sin kommunikation?  Finns det verktyg för att övertyga och kommunicera optimalt? Vad krävs för att bli en god kommunikatör? Vilka fällor kan man ramla ner i?  Är retorik en ren manipulation? Hur får man fram sina budskap?

Thomas föreläsningar

 • Retorikens gyllene ramar med utmaningen att
  • –       beröra

   –       etablera kontakt

   –       personligen skapa förtroende

   –       övertyga i sak

 • Ledarskapets retorik
 • Ledarskapets möjligheter

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.