Thomas Bodström

Thomas Bodstrom

Jurist, författare, f.d. justitieminister och fotbollsproff

En av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade personer är Thomas Bodström.

Sedan han lämnade politiken och posten som justitieminister 2010 har han öppet talat om spelet bakom kulisserna och sina erfarenheter från tiden som socialdemokratisk minister. ”Det media rapporterar om är bara en bråkdel”, säger Thomas Bodström.

Som jurist har Thomas Bodström hunnit samla på sig en hel del stoff till att skriva spännande och verklighetstrogna deckare. Han debuterade år 2008 med “Rymmaren”, och har senare utkommit med ett flertal andra böcker, bland annat de politiska memoarerna “Inifrån – Makten, myglet, politiken”.

Thomas Bodström har en bred erfarenhet från många olika roller, både yrkesmässigt, offentligt och privat. Det har bidragit till att han kan leverera många olika perspektiv och smarta tips på hur man kan kombinera de olika rollerna man har i livet. Han är en skicklig talare som fångar publiken, oavsett om det är i rättssalen, riksdagen, konferensen eller på ditt evenemang.

Thomas Bodström har tre olika föreläsningar. I den första talar han öppet om sina många spännande erfarenheter från den politiska hetluften, i den andra om hur man till exempel som chef gör för att kombinera livets olika roller. Den tredje föreläsningen handlar om kommunikation och innehåller handfasta tips och råd.

”Spelet bakom kulisserna – om makten, politiken och media”
Våren 2011 gav Thomas Bodström ut den uppmärksammade politiska memoarboken ”Inifrån – Makten, myglet, politiken” där han skrev om sina erfarenheter som minister och oppositionspolitiker. I detta spännande föredrag berättar han öppet, personligt och rättfram om spelet bakom de politiska kulisserna, om vardagsarbetet i riksdagen, om de stora politiska händelserna och om politikens stundtals komplicerade relation till den tredje statsmakten – media.

”Det är den senaste matchen som gäller – att kombinera livets olika roller”
Få svenskar har en yrkespalett som går att jämföra med Thomas Bodströms. Genom åren har han arbetat som minister i den svenska regeringen och chef för justitiedepartementet, advokat, bästsäljande författare och allsvensk högerback i AIK. Hur vet man vilken väg i livet man ska välja? Vad förenar de olika rollerna? Hur får man tiden att räcka till när man både är chef över ett departement och fyrabarnspappa? Och hur hanterar man kritiken? I ett öppenhjärtigt föredrag med spännande berättelser från till synes vitt skilda världar, delar Thomas Bodström med sig av sina egna erfarenheter av att kombinera många olika roller i yrkeslivet, och berättar hur han trots höga poster och viktiga uppdrag kunnat skydda sitt privatliv.

”Att kommunicera som minister, advokat och författare”
Thomas Bodström har arbetat med olika former av kommunikation i hela sitt yrkesverksamma liv, både med det talade och skrivna ordet. Som advokat pläderar han i rättssalar, som författare skriver han bästsäljande böcker och när han var minister höll han tal både i Sverige och internationellt och debatterade i brinnande direktsändningar. Vad förenar kommunikationen i alla dessa fall, och vad skiljer den åt? I ett stimulerande föredrag berättar Thomas Bodström om hur han själv arbetar med kommunikation och delar med sig av personliga tips och råd. Han avslöjar också hur olika kommunikationen kan se ut i Sverige, EU och USA.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.