Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer

Hon är en av Sveriges mest älskade och hyllade sångare

Konferncier på Stora Inspirationsdagen

Sarah Dawn Finer har en gudabenådad röst och personlighet som får luften att vibrera av känslor. Hennes spontana och positiva attityd till musiken och livet har fått svenskarna att ta henne till sina hjärtan.  Hon är varm, rolig och älskar utmaningar.  Hennes karaktär Lynda Woodruff gjorde stor succé i Europa när SVT arrangerade Eurovision Song Contest 2013.

Hon har dessutom tävlat två gånger i Melodifestivalen och 2012 var hon programledare för hela Eurovisionfestivalen. Nu är hon konferencier på Stora Inspirationsdagen.

Sarah Dawn Finer har varit med i Melodifestivalen med låtarna “I Remember Love” och ”Moving On” som blev 2007 respektive 2009 års mest spelade svenska låtar på radio. Dessutom uppträdde hon på Eurovision Song Contest 2013 inför 125 miljoner tittare med låten ”The Winner Takes It All” och har varit ute på flera framgångsrika turnéer.

Hon är även en flitigt anlitad programledare och skådespelare i film, tv och musikaler och har bland annat blivit nominerad till en Guldmask för bästa kvinnliga huvudroll i ”Jekyll & Hyde” 2008. Nyligen programledde Sarah Dawn Finer ”Inför ESC” i SVT och hon har de senaste åren även varit programledare för det direktsända insamlingseventet ”Musikhjälpen” och axlat det prestigefulla uppdraget att vara julvärd i SVT.

Under 2014 spelade Sarah Dawn Finer huvudrollen som Sally Bowles i den hyllade uppsättningen av musikalen “Cabaret”. Föreställningen får en fortsättning på Stockholms Stadsteater hösten 2015.

I slutet av 2014 släppte hon sitt senaste album, ”Vinterland”, och följde upp det med en bejublad vinterturné. Våren 2015 turnerade Sarah Dawn Finer med den storslagna konserten ”Chess in Concert”.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.