Pär Johansson

I varje individ finns ett frö som med rätt näring kan fås att blomstra!

En föreläsning i toppklass fylld av humor och värme

Pär är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare och hans fulla övertygelse är att om man i skolan möter killar och tjejer med Downs syndrom så får man inte fördomar mot utvecklingsstörda, har man en fröken från ett annat land så blir man inte så lätt rasist.
Barn som växer upp så lär aldrig någonsin ifrågasätta människovärdet, det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens.
Just det har varit en stor drivkraft för teatern, att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse.

I sitt arbete har Pär tre viktiga utgångspunkter:
• För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är.
• Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas.
• Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro.

Att hjälpa människor att utvecklas är det mest spännande av alla arbeten, menar Pär.
Det må gälla vem som helst och var som helst, människor med funktionshinder likväl som multinationella företag.
Han är flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Han visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är, det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio, oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

Pär drivs av en stark passion för det han gör. Efter en dryg timme med både skratt och gråt får vi ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Han är vinnare av Årets talare – Hederspris 2017 och nu aktuell med långfilmen Catwalk.

FÖRELÄSNING

  • Se möjligheterna - allt är möjligt!
    • Med rätt näring kan alla individer fås att blomstra. Pär Johansson bildade Glada Hudikteatern, en teatergrupp av normal- och utvecklingsstörda. Starten var trög för Glada Hudiks föreställning Elvis och bara 70 biljetter såldes till premiären. Besvikelsen vändes till succé och nu har de sålt över 100.000 biljetter. De har framträtt på Broadway i New York, satt upp succémusikaler och spelat in flera långfilmer. Hur har de burit sig åt? Det här är en föreläsning som tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas.

  • KONFERENCIER
    • Pär går också att bokas som konferencier till ert arrangemang.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.


Pär Johansson kommer att medverka i följande städer: