Özz Nujen

Özz Nujen

Årets manliga komiker 2014

På Svenska Standupgalan 2014 blev Özz Nûjen korad till Årets manliga komiker med motiveringen: ”Med en utstrålning som försätter berg och en vilja att förändra världen är han branschens ledstjärna. Han har visat att han vill och kan leda nationen men vi hoppas han förgyller våra scener i många år framöver.”

 

Loran Özz Ceko Nûjen föddes i den kurdiska delen av Turkiet år 1975. Som åttaåring flyttade han till Sverige när familjen flydde från det då kringshärjade Turkiet. Han växte upp i Rinkeby strax utanför Stockholm och visade tidigt stor talang för teater och underhållning när han showade för sina kompisar och föräldrar. 22 år gammal påbörjade Özz sin eftergymnasiala utbildning vid Calle Flygare Teaterskola som pågick mellan åren 1997 och 1999 och därefter påbörjade han officiellt sin karriär som ståuppkomiker och skådespelare.

Det var genom sitt jobb som servitör på Restaurang Engelen i Gamla Stan som Özz ficksin första kontakt med ståuppkomik. Där visade han nämligen framfötterna i restaurangens standupunderhållning när han gav det ett första försök i maj år 1999. Hans debut blev en succé och Özz kom därigenom att bli ansvarig för hela komikverksamheten på Engelen. Efter ett par år av träning ingick Özz i kollektivet Stockholm Comedy Klubb (STOCK) och framförde framgångsrikt bl a Stockholm Live, Standup på Tivoli och Bungy Comedy. Under åren blev Nûjen även en av de engagerade själarna bakom Svenska Stand up-galan vid namn Standup Star och Stockholm Comedy Festival.

År 2012 ägde premiären av Dålig Stämning rum på ett fullsatt Cirkus, efter följde ett år av turnering med showen som blev mycket uppskattad landet över. År 2014 uppträdde Özz med sin andra fullängdshow vid namn Statsminister Özz Nûjen, succén var ett faktum även denna gången och SVT bestämde sig för att köpa in showen och därefter sända på televisionen.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.