Nils van der Poel

Nils van der Poel stora inspirationsdagen

Motivation - Min svagaste länk

En föreläsning i världsklass

I offentligheten har Nils målats upp som en idrottsman som vet vad han vill och som inte ger vika för något. Han säger själv att det inte har varit en given självbild, att han ganska ofta har känt sig svag och inte alls särskilt motiverad. “Motivation – Min svagaste länk” är en dissektion av de viktigaste lärdomarna från Nils idrottskarriär.

Historian om Nils och hur han lärde känna sig själv och förstå hur han behöver bemästra sig själv för att lyckas. Föreläsningen är inget brandtal, utan istället en självbiografisk skildring av en grabb från Trollhättan som blev bäst i världen på att åka skridskor i cirklar.

 • Dubbla OS-Guld i Peking och totalt överlägsen
  • Han var inte bara överlägsen i OS utan han kom dit efter en milt sagt udda uppladdning med mycket cykling, mycket lågintensiv träning och ett 5:2 träningsshema. Hans träningsmetoder har förbryllat hela skridskovärlden och nu vill han visa att det inte är några större konstigheter egentligen – utan bara hårt jobb.

 • Manifestet
  • Här kan ni ladda ner Nils van der Poels omtalade manifest

   Ladda hem manifestet

   ”En vän till mig tror att min framgång främst bygger på att jag är en talang. Att den träningsplan som slukat mig inte skulle ge någon annan samma resultat. Kanske har han rätt, kanske inte. Jag önskar att sporten ska fortsätta utvecklas och att mina rekord ska slås. Jag själv kommer inte att vara den som bryter sexminutersgränsen (på 5 000 meter) och inte heller 12.30,00 (på 10 000 meter), men det kanske någon annan gör. För den som vill göra det har jag skrivit detta dokument. Det är i princip en sammanfattning av hur jag tränade från maj 2019, när jag kom tillbaka till skridskoorienterad träning efter att ha lämnat armén, till februari 2022” skriver Van der Poel inledningsvis.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.