Negin Azimi

Negin Azimi

Från borträknad och bortglömd, till betydelsefull och behövd

FÖRELÄSARE & VERKSAMHETSANSVARIG TEDXYOUTH STOCKHOLM

Negin Azimi är arrangören av TEDxYouth Stockholm och av tidningen Veckans Affärer utnämnd som en av 20 unga stjärnskott i världen att hålla ögonen på. I sin mycket uppskattade föreläsning berättar Negin hur hon gick från att inte känna sig inkluderad i samhället till att bli utnämnd till Sveriges ungdomsentreprenör och bli betraktad som en supertalang av näringslivet.

Negin är en flitigt anlitad föreläsare, går sista året på gymnasiet och vid sidan av sina studier är hon även verksamhetsansvarig och projektledare på TEDxYouth Stockholm.

Sommaren 2016 rankade organisationen Företagarna Negin som en av Sveriges mest lovande unga företagare. Våren 2016 hamnade Negin Azimi på en topplacering på Resumés lista Näringslivets 150 Superkommunikatörer. Hon hamnade på plats 14 av 150 och avgörande för placeringen på listan är att kommunikationsinsatsen ska ha bidragit till en positiv förändring i samhället och för andra människor.

Negin har även blivit utsedd till Årets uppstickare 2015 av tidningen Shortcut samt Årets supertalang 2016 av Veckans affärer (samma tidning utsåg henne 2015 till en av 20 stjärnskott i världen att hålla ögonen på). Den 20 november 2014 utsågs Negin Azimi till Sveriges ungdomsentreprenör och mottog priset av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

När Regeringskansliet och Utrikesdepartementet skulle diskutera global migration och utveckling med FN’s generalsekreterare Ban Ki Moon var hon den yngsta representanten på plats. Negin har tidigare även varit ambassadör för Robert F. Kennedy Center For Justice And Human Rights samt Fryshuset. Hon har talat inför medlemmar ur Kungafamiljen, Riksdagen och Svenskt Näringslivs årsstämma 2014. Negin har haft uppdragsgivare som Raul Wallenberg Academy, Teknikföretagen, Atea, Unicef samt skolor som Södra Latins gymnasium och Kungsholmens gymnasium.

Negin Azimis föreläsning passar perfekt som inspiration för näringslivet då Negin brinner för att öka dialogen mellan ungdomar och företag. Men även utmärkt som inspiration till ungdomar. Innehållet anpassas utifrån målgrupp.

Föreläsningen rör följande ämnen:
Integration, Entreprenörskap, Ungdomar, Mångfald, Personlig utveckling, Samhällsförbättring

Negin lyckas väldigt väl med att blanda inspiration och humor på ett sätt som gör att hon fångar publikens uppmärksamhet redan från början. Hon är inte heller rädd för att bjuda på sig själv!”

-Andrea Cartriers Lagnefors, Kungsholmens gymnasium elevkår

– ”Med en stark inre kompass och kompromisslös vilja kan man nå långt.  Lägger man därtill lite klädsam ödmjukhet så kan man nå nästan hur långt som helst – se bara på Negin Azimi”.
– Jens Spendrup, Ordförande Svenskt Näringsliv

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.