Mark Levengood

Mark Levengood

Programledare, författare, Unicefambassadör

En humoristisk talare som hänför sin publik!

Mark är född i USA och växte upp i Helsingfors i Finland. Tidigt insåg Mark att han inte riktigt passar in i de mallar som finns och kom fram till att hans liv nog blir roligare om han själv bestämmer hur han vill ha det.

Mark kom till Sverige som 19-åring och arbetade inom sjukvården och med diverse städjobb. Han var en entusiastisk men usel student på Socialantropologen på Stockholms universitet och något mera begåvad som elev vid Dramatiska Institutets radioproducentutbildning.

Redan i Finland började Mark jobba med TV och sedan 2008 är Mark en av Unicefs ambassadörer.

 

 

 

FÖRELÄSNING

 • Mod och mål i en föränderlig värld
  • Våga anta utmaningar och våga sätt upp mål för framtiden, men var inte rädd att ändra på dem! Aldrig tidigare har världen förändrats lika fort som den gör nu. Vår samtid bjuder på stora utmaningar men också enorma chanser. Slutligen är det vår inställning och vårt mod som kommer att avgöra om vi dansar i baktakt med tillvaron eller om vi seglar glatt på förändringens vindar. Med hjärna och hjärta vecklar han ut sitt universum för publiken.

   –  ”Jag försöker forma min föreläsning så det blir ett schampoo men inte för håret utan för hjärnan”, säger Mark, som vill tvätta bort gamla föreställningar och skapar utrymme för vår samtid att flytta in i huvudet.

   En stor del av Marks arbete inom såväl TV, radio, scen och böcker har handlat just om vilka möjligheter vi har att förändras som vuxna människor. Vår samtid ställer hårda krav på oss, men bjuder också på väldigt många nya typer av möjligheter för den som vågar anta utmaningen. Det gäller både på föreläsningsscenen som i TV-rutan. Mark Levengood är Unicef-ambassadör tillsammans med bl a David Beckham och Robbie Williams.

   Mark trivs bra i både stora och små sammanhang och arbetar även som moderator med erfarenhet av såväl stora internationella kongresser som mindre konferenser

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.


Mark Levengood kommer att medverka i följande städer: