Linda Lampenius

Linda Lampenius

Dåtid möter nutid, tradition och talang möts i denna oerhört professionella musiker i världsklass!

En violinist i världsklass!

Linda Lampenius föddes i Helsingfors i en musikälskande familj och efter att ha gått i musikdagis började hon spela fiol redan vid 5 års ålder och sedan var hon fast.

Hon benämndes som ett musikaliskt underbarn och åkte på sin allra första turné tillsammans med Helsinki Juniorstrings när hon bara var 8 år gammal. Hon blev senare konsertmästare för orkestern och fortsatte att turnera världen runt med den i flera år.

Linda Lampenius har studerat vid flertalet berömda musikskolor och för många välrenommerade lärare. Hennes första fiollärare var den kände ungraren Géza Szilvay.

Linda har nått enorm berömmelse runt om i världen och turnerat i bl a Japan och USA, i Storbritannien och i flera andra europeiska länder som medlem i olika orkestrar eller som soloartist. 1994-96 spelade hon även i Finska Nationaloperan.

1997 blev Linda personligen inbjuden av världskände Lord Andrew Lloyd Webber att medverka i hans Metal Philharmonic på Sydmonton Festival i England.

I Sverige har Linda Lampenius bl a turnerat med spelmannen Kalle Moraeus, ett framgångsrikt samarbete som gav prov på samspelet mellan minutiös skolning och lekfull improvisationsförmåga.

Hon har släppt flera soloalbum, det första Linda Lampenius släpptes 1997 och har tydliga drag av popmusik medan Linda Brava som släpptes 1999 är mer klassiskt inriktat. På albumet Nordic Light från 2005 har hon samlat många av Finlands och Sveriges vackraste folksånger och julskivan Angels bjuder på samarbeten med gästartister som Nils Landgren, Kalle Moraeus och Sofia Källgren.

Välrenommerade tidningar som The Times, New York Times och The Sunday Times har samtliga haft fina omdömen att skriva om Lindas musikaliska karriär.

 

  • Föreläsning
    • Bakom fasaden- Att leva med ätstörningar

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.