Kodjo Akolor

Knäck Jantelagen - Våga gilla och tro på dig själv

Kodjo Akolor har blivit en av våra mest folkkära och uppskattade programledare och komiker. Han slog igenom med ”Morgonpasset i P3″ och bla tilldelats Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare. Han har turnerat land och rike runt och blivit rosad för sin egna shower: I-landsproblem, Jag, Pappa? och Brott mot Jantelagen.

Nu är Kodjo aktuell på Stora Inspirationsdagen med sin föreläsning om om att knäcka Jantelagen. Budskapet är enkelt: man ska våga gilla och tro på sig själv, våga slå sig för bröstet och säga att det man gör är bra.

Han jämför med idrottsmän, som i intervjuer efter vinster och andra bedrifter säger ”jag kunde aldrig drömma om det här”. Det är skitsnack, menar Kodjo.

– Det är klart att de kunde! Det var otippat att få radiopriset, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte drömt om det.

Det går att knäcka jantelagen oavsett vem man är och vad man har för bakgrund. Det är han själv ett levande exempel på och det är också i sig själv och sitt eget liv han tar avstamp för den nya föreställningen.

– Livet är en resa vi alla måste åka med på och högst upp på önskelistan för showen står att förändra den svenska folksjälen. Nummer två är att åtminstone få folk att tänka efter.

– Vi får kanske skriva om jantelagen till Kodjolagen efter det här!

PUBLIKEN SKRATTADE, TJÖTADE OCH KODJO AKOLOR VAR INTE SEN ATT HAKA PÅ. OCH HAN HADE REJÄLT KUL, TOG UT SVÄNGARNA, LÄMNADE STUNDTALS DEN UPPGJORDA PLANEN VILKET FÖRSTÅS GÖR ALLT LITE EXTRA ROLIGT. OCH EFTERÅT GICK VI HEM OCH TÄNKTE ATT VI DUGER!


GÖTEBORGSPOSTEN

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.