Josefin Johansson

Komiker, programledare, konferencier och sångerska

Josefin Johansson, utsedd till Årets kvinnliga komiker 2017 tillika På Spåret-vinnare 2018, är idésprutan och mångsysslaren som sjunger lika bra som hon skämtar och allra helst i kombination om hon själv får välja. Hon har skrivit och agerat för TV och radio sedan 2006 då hennes karriär började på Sveriges Radio P3 och hon har arbetat med flera av Sveriges mest populära radioprogram såsom Pang Prego, Morgonpasset Sommar och Musikguiden i P3: Sommarsession.

Josefin deltog senast i På Spåret tillsammans med Johar Bendjelloul och är för andra året i rad programledare för Smartare än en femteklassare. Hon har medverkat i många andra TV-program bl.a. Allsång på Skansen, Så ska det låta, Intresseklubben, Kändisbarnvakten, Det stora matslaget, Dobidoo och Extra Extra. Dessutom har hon jobbat som manusförfattare för t.ex. Robins, Gabba Gabba och Helt Sant.

Utöver TV och radio står Josefin mer än gärna på scen som komiker, sångare, allsångsledare och skådespelare. Sedan 2009 har hon ståuppat runt om i Sverige och har på senaste tiden även lagt mycket fokus på en internationell karriär, bl.a. har hon uppträtt i England, Japan och Tyskland. Hon har varit nominerad till Årets kvinnliga komiker två gånger. Josefin turnerade i Sverige med föreställningen Tjejgrejer som nominerades till Årets föreställning. Hon har även skrivit och medverkar i teaterföreställningen Drottningsylt tillsammans med Robert Noack.

  • Knyckare & Josefinito
    • Josefin och komiker-kollegan Emma Knyckare är en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett Svenska Standup-galan tillsammans samt har grundat och driver Humorkollo, ett initiativ för att locka fler tjejer till standup scenen.

  • Josefin kan också leda er allsång
    • Förutom att vara en knivskarp konferencier eller en jätterolig ståuppare kan Josefin även agera allsångsledare med hennes egna 90-talsallsång My Little Allsång – en härlig teambuildingaktivitet och energiboost till konferensen.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.