Jonas Helgesson

Jonas Helgesson

Jag får inte motivation av allt ALLT är möjligt, utan att NÅGOT är möjligt!

Jag vill minska mina fördomar innan mina fördomar minskar mig

Jonas Helgessons födsel var dramatisk då navelsträngen hade virat sig fyra varv runt halsen och han fick syrebrist i 35 minuter. Följden blev att han fick en svår CP-skada. Men han har inte låtit sig begränsas av det utan lärt sig det som läkarna sa var omöjligt. Han har lärt sig att klara sig utan rullstol, att tala, tagit körkort med mera och bor idag i ett hus utan några hjälpmedel alls med sin fru och sina två barn.

Jonas har gett ut tre böcker. Självbiografin Grabben i kuvösen bredvid (2007) har blivit en bästsäljare och är översatt till en mängd språk. Han har också gett ut boken Ett CP-bra liv (2010) som är baserad på hans föreläsningar och Etiketter ska man sätta på julklappar – inte på människor (2012) där Jonas samlat hans bästa citat.

Jonas är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare med uppemot 150 st uppdrag årligen. Föreläsningarna diskuterar MÄNNISKOSYN och LIVSSYN. Jonas växlar snabbt mellan humor och allvar, talar om livets viktiga frågor samtidigt som det upplevs väldigt spontant och jordnära. Hans enorma förmåga att beröra och väcka känslor gör att man minns stunden med Jonas länge.

Trots mycket humor har Jonas alltid en seriös underton som handlar om att hans CP-skada inte utgör hela hans identitet.

 Som föreläsare, ståuppare och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns. Jonas pekar på tacksamheten mitt i eländet, hoppet mitt i hopplösheten och det möjliga mitt i det omöjliga.

Föreläsningar

  • Hur fördomar fördummar (om fördomar)
    • )

  • Personer med funktionsnedsättning saknar inte förmågor - de saknar tillfällen att visa dem.
  • Måste man vara frisk för att må bra? (funktionshinder-föreläsning)
  • Ett CP-bra liv (motivationsföreläsning)

Föreläsningarna diskuterar MÄNNISKOSYN och LIVSSYN

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.