Jonas Gardell

Livet suger och sen dansar man disco!

Jonas Gardell - författare, dramatiker, komiker och artist

Ingen kan som Jonas beskriva känslor med sådan frenesi. Han balanserar på ytterlighetens kant – ilska, sorg, glädje och inte minst glödande kärlek. Han lägger fokus på marginaliserade människor i utanförskap. Han försvarar de svaga och kämpar för deras mänskliga rättigheter. Hans triologi Torka inte tårar utan handskar har rosats av pressen. Han har utnämnts till Teologie Hedersdoktor vid Lunds Universitet och Medicine Hedersdoktor vid Linköpings Universitet. En sprakfåle träder scen med stor skärpa, stollighet och mycket hjärta.

betyg gardell A

Föreläsningar

 • Föreläsningen innehåller nytt material
  • Som vanligt med Jonas blir det en fängslande odysée genom livets ljus och mörker. Hur vi ska förhålla oss till det som sker. Hur vi ska hitta styrka och glädje när det känns tungt. Följ med på en omtumlande resa, på spaning efter livets väsentligheter.

 • Utanförskap och självförtroende
  • …..
   En självutlämnande föreläsning om utanförskap och självförtroende. Om att söka frihet och kärlek. Om att finna glädje och mening i sig själv och de man tycker om men även om att ha styrkan att stå över de som sviker, trycker ner och bespottar dig.

   När Gardell höll denna underbara föreläsning på Stora Inspirationsdagen i Stockholm fick han stående ovationer och jubel som aldrig ville ta slut.

    

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.