Johan Rheborg

JOHAN RHEBORG

Varför gör man det man gör?

En av landets populäraste komiker tar med oss på en mycket personlig resa om hur vi kan hitta styrka i brutala motgångar, om vikten av drömmar och att odla sin drivkraft. Johan berättar öppenhjärtigt om hur viljan att motbevisa de som haft fel kan vara näringen i drivkraften. Nu är han aktuell som huvudrollen i succéföreställningen En man som heter Ove, Långfilmspremiären av Morran och Tobias samt huvudtalare på Stora Inspirationsdagen. Lovorden haglar och “Fullständigt halsbrytande komik” skriver Expressen, ”magiskt” skriver NSD. Rheborg vann dessutom Svenska Humorpriset 2015 både för årets manliga humorprestation och årets humorprogram Morran och Tobias.

 • Om Johan Rheborg
  • Johan Rheborg har i över 20 år varit en av landets mest omtyckta komiker och skådespelare. Han har skapat klassiska karaktärer så som Percy Nilegård, “Morran”, Kenny Starfighter och “Fredde” i TV4:s succéserie “Solsidan”. Han har dessutom nominerats till en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Killinggängets film ”Fyra nyanser av brunt”.

   Johan Rheborgs komikerkarriär började i humorgruppen Killinggänget tillsammans med bland andra Henrik Schyffert och Robert Gustafsson i början på 90-talet och tv-serier som ”I manegen med Glenn Killing”, ”NileCity 105.6”, ”Percy tårar” och ”Torsk på Tallinn – En liten film om ensamhet”.

   På tv har Johan Rheborg medverkat i bland annat ”Parlamentet”, dramaserien ”Cleo” och humorserien ”Hjälp”. Han har också spelat i långfilmerna ”Känd från tv”, ”Kenny Begins” och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

   På scen har Johan Rheborg bland annat medverkat i musikalerna ”Rock of Ages”, ”Singin’ in the Rain” och ”Little Shop of Horrors” samt i pjäserna ”Gifta vänner”, ”Mellanrum” och ”Nattpromenad” på Stockholms stadsteater.

   Han har även gjort shower som ”Rhapsody in Rock”, ”Tältprojektet” och ”Uggla Rheborg Ulveson”.

   2013 släppte Johan Rheborg fotoboken ”Backstage” och gjorde den hyllade humor-serien ”Allt faller” tillsammans med Jonas Gardell och Henrik Schyffert. Han samarbetade återigen med Henrik Schyffert i SVT-programmet ”Alla är fotografer”, vars andra säsong är nominerad till tv-priset Kristallen.

   Våren och hösten 2014 turnerade Johan Rheborg med sin hyllade standup-föreställning “Rheborg” och i slutet av året medverkade han i radions julkalender ”High tower”. Han har också de senaste åren gjort stor succé som den udda figuren ”Morran”, mamma till Robert Gustafssons karaktär Tobias, i humorserien ”Morran och Tobias”. Programmet är nominerat till två tv-priser på Kristallen.

   Nu är Johan Rheborg aktuell som huvudrollen i succéföreställningen ”En man som heter Ove”.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.