Henrik Fexeus

Henrik Fexeus

Med sin egensinniga mix av rackarspel och genuina tekniker är han en unik underhållare

Mästermanipulatör. Psykologisk illusionist. Författare. Mentalist. Föreläsare. Programledare

När Henriks schema tillåter föreläser han gärna på teman som ordlös kommunikation, relationsbyggande och mentala superkrafter, vilket har gjort honom till en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare.

 

Henrik har följande föreläsningar:

 • KONSTEN ATT LÄSA TANKAR - SOCIAL KOMPETENS PÅ DET ORDLÖSA PLANET.
  • En stor del av vår kommunikation sker utan ord och utan att vi tänker på det. Varje sekund använder vi vårt kroppsspråk, vårt tonfall och vårt ansiktsuttryck för att tala om vad vi egentligen tänker – utan att vi har en aning om vad vi säger.
   Vi använder också vår ordlösa kommunikation till att skapa relationer med andra människor.
   Goda relationer är grunden till alla meningsfulla utbyten. Om du inte först kan få någon att vilja lyssna på dig och lita på dig kommer de inte lyssna på vad du har att säga. I en rolig och överraskande föreläsning lär Henrik dig att använda din omedvetna, ordlösa kommunikation till att skapa en god relation med vem som helst, där du får andra att inte bara lyssna på dig utan också tycka om dig.

 • GÅR DU OFTA HIT: CASANOVAS HEMLIGHETER. STRATEGIER I FÖRFÖRELSE FÖR ATT FÖRBÄTTRA VARDAGEN.
  • Ragga, flirta, kurtisera, förföra. Kärt barn har många namn. Men vi tänker sällan på att det finns betydligt fler situationer än de uppenbara där vi behöver förföra andra. Samma tekniker som ger dig en lyckad dejt går även att använda vid till exempel anställningsintervjun, i lönesamtalet, i en förhandling – helt enkelt vid alla situationer där du vill göra ett bra intryck och bli varmt ihågkommen efteråt.
   Med en stor dos humor och med igenkänningsfaktorn skruvad till max, lär Henrik ut de grundläggande psykologiska teknikerna för att få en främmande människa intresserad av dig och det du har att komma med – oavsett om det är i en bar eller på jobbet.

 • DINA MENTALA SUPERKRAFTER - NYTT FÖR 2012 - BOOTCAMP FÖR DIN HJÄRNA
  • Har du någon gång önskat att du hade ett bättre minne? Faktum är att du redan har ett. Du har bara inte fått lära dig att använda det. Henrik förklarar hur vi kan använda vår hjärna betydligt mer effektivt än vi gör, och lär ut enkla genvägar och psykologiska trix för att nå resultat vi inte trodde var möjliga.
   Med humor, interaktiva tester och oväntade demonstrationer får Henrik publiken att trimma sina mentala superkrafter redan under föreläsningen. Det handlar inte bara om att få ett bättre minne, utan om att få ett nytt förhållningssätt till sig själv och sin förmåga där man kan uppnå högre mål än tidigare och ha en roligare tillvaro.

 • BLI KREATIV PÅ EN TIMME - NYTT FÖR 2013 - KREATIVITET SOM ARBETSVERKTYG.
  • Kreativitet är en missförstådd egenskap. Det är inget som är förbehållet vissa genier, utan något som vi alla har. Vi vet bara inte hur vi ska använda den. Sanningen är att kreativitet går att använda i alla situationer, från att måla en tavla till att planera ett projekt eller göra ett Excel-formulär. Så fort det finns ett problem att lösa går det att vara kreativ.
   Med roliga exempel och interaktiva övningar slår Henrik hål på fördomarna om kreativitet. Publiken får veta vad det egentligen handlar om och får lära sig verktygen för att kunna vara precis så kreativa de vill, när de vill.

 • MAKTSPELET - NYTT FÖR 2013 - HUR DU FÅR ANDRA ATT GÖRA SOM DU VILL OCH ÄLSKA DIG FÖR DET!
  • Har du någonting försökt få någon att göra som du vill? Då har du också spelat Maktspelet. Alla spelar det hela tiden, men det går att göra bra eller dåligt. Det dåliga sättet är det vi oftast tänker på när vi hör ordet ”makt”, någon som med manipulation eller tvång får andra att lyda. Men effektiv makt är inte något man tar, det är något man får.
   Med konkrekta exempel och uppseendeväckande demonstrationer avslöjar Henrik den överraskande sanningen om hur du gör för att få andra att vilja göra det du ber dem om – och dessutom ha roligt under tiden.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.