Fredrik Lindström

fredrikl lindström

Den mänskliga faktorn - Om den moderna människans livsstil, självuppfattning och teknikberoende

Vi vill ju också ha lite kul, fast vi är så trista.

Fredrik Lindström  är en av landets populäraste personer för sitt sätt att blanda humor och underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, tv-program och sommarprat

En odysee genom den svenska folksjälen på jakt efter kreativ kommunikation.

Fredrik Lindström slog igenom som busringare I SR P3:s Hassan. Han ärkomiker, författare, regissör, programledare, föreläsare och doktorand i nordiska språk. Han är en gränsöverskridare, omöjlig att placera i ett fack men en man som får andra att skratta måste tas på allvar. En föreläsning om den svenska mentaliteten, fylld av igenkänning, vardagsbekännelser, överraskande jämförelser och analyser av det politiskt korrekta. Om hämningar, dåligt självförtoende, kreativ kommunikation och uppfinningsrikedom.

Det här är edutainment när den är som bäst. En vansinnigt rolig föreläsning av Fredrik Lindström.

Biografi

Komikern, journalisten, författaren, regissören och programledaren Fredrik Lindström är landets mest folkkära språkvetare, populärhistoriker och folkbildare.

Som programledare i tv slog Fredrik Lindström igenom med serier som ”Värsta språket” (2002), ”Svenska dialektmysterier” (2006) och ”Världens modernaste land” (2006) och har två gånger utsetts till årets manliga tv-personlighet av Aftonbladet. Sedan hösten 2009 har Fredrik Lindström också varit domare i SVT:s succéprogram ”På spåret”.

Radiokarriären började redan med det legendariska humorprogrammet ”Hassan” i P3 i början av 90-talet och Fredrik har också varit värd i ”Sommar i P1” inte mindre än tre gånger och i ”Vinter i P1” två gånger.

Fredrik Lindströms skicklighet som estradör har märkts bland annat i hans kritikerrosade föreställning ”Svenskar är också människor”, som spelades för fulla salonger under flera år och setts av över 75 000 personer. Framgångarna fortsatte tillsammans med Henrik Schyffert i showen ”Ljust & Fräscht” som setts av över 200 000 personer och uppföljaren ”ÄGD” som fyllde arenor runt om i landet under 2014 och fortsätter under 2015.

Dessutom har Fredrik Lindström skrivit åtta böcker, regisserat flera filmer och tv-serier samt vunnit ett flertal priser så som Tage Danielsson-priset, Karamelodiktstipendiet och Natur & Kulturs kulturpris.

 

Fredrik Lindström är en mycket populär och underhållande talare som kan erbjuda följande föredrag:

 • Den mänskliga faktorn ( Stora Inspirationsdagen)
  • Om den moderna människans livsstil, självuppfattning och teknikberoende

 • Stockholmsspråkets historia
  • Om huvustadsspråket från medeltida stockholmska till Rinkebysvenska

 • Världens dåligaste språk
  • Om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.