Erik Ringertz

erik ringertz

Modernt ledarskap - känn tillit och våga delegera!

Erik Ringertz har blivit utsedd till både Årets VD och Årets ledare.

Erik säger alltid Ja! Han älskar superdelegering och tror stenhårt på att individens egna divkraft kommer ge mer resultat än strikt styrning ovanifrån.

Långt utanför boxen – och det ger resultat!

Här är VDn som tänker utanför boxen och skapar en arbetmiljö med riktigt högt i tak. Erik Ringertz beskriver sig som en konstnärssjäl och absolut inte som någon siffernisse.  Han gillar kaos mer än ordning. Han sneglar mer på Andy Warhol och hans factory än hur bolag som Ericsson gör.

Netlight har blivit vald till Sveriges bästa arbetsplats och rankas som #1 av studerna när de ska söka jobb. Erik har vid flera tillfällen blivit vald som Årets VD och Årets Chef. I dag är de etablerade i 8 länder, har över 1000 medarbetare och omsätter miljardbelopp

Erik Ringertz

Bygg framgången inifrån – Få medarbetarna att växa lika mycket som resultatet

Det är i kaos och konflikter som kreativiteteten och skapandet föds.Hans bergfasta övertygelse är att lek och lust är bästa drivkraften. Det är så hans företag har skördat alla framgångar.Tester han gjort visar att hans personlighet är väldigt långt ifrån den traditionella VDn. Det är när du sätter ett gäng intelligenta, kreativa människor i ett rum och ger de fria tyglar som magin tänds. Det är där, i det ögonblicket, som helheten blir större än delarna. Där 1+1 blir 3. Han ser sig som gängledaren snarare än chefen, de anställda som renässansmänniskor snarar än kugghjul.

Tävlan är värdelöst. I bästa fall när man målen men inte mer…Det behövs nåt annat.

De leker, och har kul på jobbet. – Det läggs för lite vikt vid lust. Det är enda sättet att uppnå resultat som ligger långt bortom det man kan föreställa sig. Om man tävlar, då når man målen, i bästa fall. Men inte längre. Tävlan är värdelöst. Han vägrar att tävla för konkurrens bygger på ångest. I bästa fall när man målen men inte mer. Det är för enkelt. Det sköna, det enastående, det som kan kallas magi uppstår där det finns tillit och kärlek. Kan man odla den företagskulturen – då inte bara når man målen utan man lägger de långt bakom sig. Börja lita, väck lusten – då kan medarbetarna gå hur långt som helst. Man behöver inte följa upp resultatmålen de kommer av sig själv i ett sånt klimat. Men man ska vara rak och ärlig och säga ifrån om någon gör fel.

Erik Ringertz är en av huvudtalarna på årets viktigaste dag för dig som är chef: Chef- och ledarskapsdagen på Berns 23 november 2017.
Key-Note speaker där är Bruce Dickinson från Iron Maiden

Hur skapar Netlight Sveriges mest attraktiva arbetsplats?

 • Grow talent
 • Create together
 • Engage in challenge

"Han har en modern ledarstil som lockar talanger och som ger en skymt av hur morgondagens ledarskap kan se ut”

Så löd motiveringen när Erik Ringertz blev vald till Årets Chef

”Med ett närvarande och modigt ledarskap som bygger på förtroende för människan har Årets vd i kategorin stora företag visat att det finns ett tydligt samband mellan tillit och lönsamhet.”

Så löd motiveringen när Erik Ringertz blev vald till Årets VD

NETLIGHT RANKED #1 GREAT PLACE TO WORK
Netlight is now officially a Great Place to Work in Finland, Norway, Germany and Sweden. Netlight has done something unheard of since Great Place to Work started back in 2002, no company ever has been ranked No 1 the first time they are apart of the survey.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.

  Artikel om Netlight

  Klicka på bilden för att läsa artikeln om årets bästa arbetsplats. SvD 170329

  artikel svd ringertz