Emma Knyckare

Programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan

Emma Knyckare är en mycket uppskattad och flitigt anlitad radiopratare, programledare, konferencier, teaterapa, galavärd, skribent och festivalarrangör. Emma kan snart även titulera sig författare då hon gör sin bokdebut i början av detta året, med en bok om att bli förälder.
Emma har under flera år varit programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan. År 2013 var hon programledare för Musikhjälpen och samma år fick hon sitt eget radioprogram – Knyckare i P3.
Dessutom medverkar Emma ofta i TV. Bland annat har hon tillsammans med Felix Herngren varit programledare för TV-programmet Inte OK och även medverkat i humorprogram såsom Hårdvinklat, Intresseklubben och Tror du jag ljuger. Emma har även lett Melodifestivalens förfest.

Emma har ståuppat sedan 2009 och uppträder ofta på olika klubbar runt om i landet. Hon har även deltagit i standup-turnén Badjävlar och har nu under våren varit på Europaturné och ståuppat i bl.a. Spanien, Tyskland och England.

 • Föreläsning Konsten att anställa en kvinna
  • Här får du en humoristisk föreläsning med handfasta tips i hur man kan göra sin arbetsplats till jämställd. Steg för steg hjälper Emma er igenom sin manual i hur man närmar sig tanken på en arbetsplats med 50/50 könsfördelning.

 • Föreläsning Statement festival ”från fylletweet till verklighet”
  • Efter det sexuella våld på våra svenska festivaler som nådde kulmen 2016 kom Emma Knyckare på en genial idé sin första semesterdag. Hon tweetade ”vad sägs om att vi har en mansfri festival tills ALLA män lärt sig hur en beter sig”, tänkte inte mer på det och gick och la sig, helt aningslös om att den enorma responsens på tweeten skulle leda Statement festival som går av stapeln sista helgen i augusti på bananpiren, Göteborg.
   Följ med Emma i hennes kaosartade och framförallt glädjefulla resa med projektet. Hur har det möjliggjorts och hur kommer det sig att en komiker över en natt blev festivalgeneral med allt vad det innebär? Ett projekt som går rätt in i bröstbenet och är inspirerande för alla som vill jobba utanför boxen.

 • Konferencierer Knyckare & Josefinito
  • Emma och komiker-kollegan Josefin Johansson är en oslagbar duo att boka som konferencierer eller galavärdar. De har exempelvis lett Svenska standup-galan tillsammans samt har grundat och driver Humorkollo – ett initiativ för att locka fler tjejer till stand-up-scenen.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.