Elaine Eksvärd

Elaine Eksvard

Ny föreläsning

Retorik är inte konsten att tala. Retorik är konsten att få andra att lyssna.

Elaine är retorikexpert

Elaine Eksvärd är en svensk författare som huvudsakligen skriver om retorik.

Elaine Eksvärd har en fil.kand. i retorik från Södertörns högskola och har skrivit fem böcker om retorik. De två första böckerna publicerades ursprungligen under hennes flicknamn Elaine Bergqvist. Hon arbetar också som konsult, och var bland annat SVT:s retorikexpert inför presidentvalet i USA 2008 samt 2012 och det svenska riksdagsvalet 2010 samt 2014. Hon har suttit med som retorikexpert för att ge synpunkter på talen vid kungahusets bröllop.

Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Kunna genomskåda personer som på enkla sätt får dig att göra som de vill? Vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

Hon pratar om härskartekniker och synliggör maktstrategier. För det handlar inte om tillfälligheter, det finns strategier som ökar din makt över andra och som ger dig kontroll över din vardag. Här får du lära dig dem. För många är makt ett fult ord, men samtidigt ett önskvärt fenomen. Många vill ha den, men få är öppna med att de strävar efter den. Men skäms inte för att du vill ha makt – du måste inte bli en diktator eller behandla folk illa för att de ska göra som du vill. Det är inget fel med makt, så länge den hamnar i rätt händer.

 

Föreläsningar

 • Digitala möten och slagkraftig kommunikation!
  • Att få folk att vilja lyssna är en utmaning som i dagens samhälle kräver både sin retorik och sin teknik. I denna nya föreläsning ger Elaine Eksvärd er ett ”survival kit” att ha när man ska kommunicera digitalt. Fem enkla regler för att få folk att vilja lyssna på dig via skärmen. Utöver det ger hon dig slagkraftiga knep för att innehållsmässigt få folks öron att exandera så att ditt budskap inte bara når ut, det går in också. En härlig kompott av tekniktänk, kroppsspråk, budskap, tilltal framfört av Sveriges främsta retoriker som alltid kombinerar kunskap och allvar med en stor dos av humor och inspiration! Denna föreläsning vill ni inte missa!

 • Snacka Snyggt – modern retorik
  • Detta är en modern retorikföreläsning som lyfter retoriken från talarstolen till din vardag. Vilken konversationsteknik kan göra dig till det sociala geniet, hur får du folk att gilla dig på tre minuter och hur kan man använda färg strategiskt för att påverka. Detta och mycket mer får du lära dig. Målet är du ska lära dig konsten att få folk att lyssna!

   Ur föreläsningens innehåll:

   – Så får du folk att gilla dig på tre minuter
   – Konversationstekniken som gör dig till det sociala geniet
   – Så påverkar du reptilhjärnan – Strategiska färgval
   – Konsten att säga besvärliga saker snyggt
   – Konsten att genomskåda
   – Nyckeln till framgångsrika presentationer
   – Argumentationsteknik – Så får du andra att känna sig som vinnare trots att det var du som vann.

   Och mycket mer…

    

 • Konsten att hantera besvärliga personer och situationer snyggt
  • Har du lämnat ett sammanhang med ett missnöje som du inte kan sätta fingret på? Har du lämnat ett gruppsamtal där du inte känt dig sedd? Då har du med största sannolikhet blivit härskad över, och det är sällan trevligt. Varför? Därför du görs mindre än du är och det är svårt att säga exakt varför.

   Med humor och värme delar Elaine med sig av verktygen för att hantera besvärliga personer snyggt och förmågan att sätta fingret på subtila härskartekniker.

 • Knäck generationskoden
  • Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicerar över generationsgränserna.

   Du får ta del av roliga och minnesvärda berättelser om hur det var att växa upp i Sverige från 1930-talet och framåt. Du får även förklaringar på varför 50-talister säger ”negerboll” och 80-talister tycker att ”fet” är en komplimang. Den här föreläsningen är en nostalgitripp varvat med aha-upplevelser.

 • Vardagsmakt – tio strategier som ger och genomskådar makt
  • Få medger att de vill ha makt, men när vi använder ordet ”inflytande” så skriver många under på att det vill ha det. Det är exakt det du verktygen för i denna föreläsning. Efter att ha studerat makthavare i en decennium så har jag samlat de maktstrategier som du kan använda i din vardag. Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Lyckas tackla dom som får alla sina åsikter att låta som fakta? Och vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

   Du har mer makt än du tror, du kan få mer makt än du har, mycket mer. Under föreläsningen Vardagsmakt får du tio nya maktstrategier som du kan använda direkt efter föreläsningen.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.


Elaine Eksvärd kommer att medverka i följande städer: