Elaine Eksvärd

Elaine-Eksvard

Ny föreläsning

Retorik är inte konsten att tala. Retorik är konsten att få andra att lyssna.

Elaine är retorikexpert

Elaine Eksvärd är en svensk författare som huvudsakligen skriver om retorik.

Elaine Eksvärd har en fil.kand. i retorik från Södertörns högskola och har skrivit fem böcker om retorik. De två första böckerna publicerades ursprungligen under hennes flicknamn Elaine Bergqvist. Hon arbetar också som konsult, och var bland annat SVT:s retorikexpert inför presidentvalet i USA 2008 samt 2012 och det svenska riksdagsvalet 2010 samt 2014. Hon har suttit med som retorikexpert för att ge synpunkter på talen vid kungahusets brölopp.

Vill du lära dig när tystnad ger mer inflytande än det talade ordet? Kunna genomskåda personer som på enkla sätt får dig att göra som de vill? Vill du att andra inte bara ska lyssna på dig, utan också göra som du vill?

Hon pratar om härskartekniker och synliggör maktstrategier. För det handlar inte om tillfälligheter, det finns strategier som ökar din makt över andra och som ger dig kontroll över din vardag. Här får du lära dig dem. För många är makt ett fult ord, men samtidigt ett önskvärt fenomen. Många vill ha den, men få är öppna med att de strävar efter den. Men skäms inte för att du vill ha makt – du måste inte bli en diktator eller behandla folk illa för att de ska göra som du vill. Det är inget fel med makt, så länge den hamnar i rätt händer.

 

Föreläsningar

 • Snacka Snyggt – modern retorik
  • Detta är en modern retorikföreläsning som lyfter retoriken från talarstolen till din vardag. Vilken konversationsteknik kan göra dig till det sociala geniet, hur får du folk att gilla dig på tre minuter och hur kan man använda färg strategiskt för att påverka. Detta och mycket mer får du lära dig. Målet är du ska lära dig konsten att få folk att lyssna!

   Ur föreläsningens innehåll:

   – Så får du folk att gilla dig på tre minuter
   – Konversationstekniken som gör dig till det sociala geniet
   – Så påverkar du reptilhjärnan – Strategiska färgval
   – Konsten att säga besvärliga saker snyggt
   – Konsten att genomskåda
   – Nyckeln till framgångsrika presentationer
   – Argumentationsteknik – Så får du andra att känna sig som vinnare trots att det var du som vann.

   Och mycket mer…

   Stora Inspirationsdagen 2015
   Malmö 24 nov

 • Konsten att hantera besvärliga personer och situationer snyggt
 • Knäck generationskoden
 • Vardagsmakt – tio strategier som ger och genomskådar makt

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.