David Sundin

Komiker, skådespelare, manusförfattare och mycket mer

David Sundin är ståupparen, programledaren, manusförfattaren, skådespelaren och komikern som har haft ett finger med i spelet många av Sveriges mest populära TV- och scenproduktioner.

2020 är ett stort år för David Sundin. Han är aktuell som programledare för Melodifestivalen och med en ny säsong av tv-succén Bäst i test. Dessutom blir det efter sommaren långfilmspremiär i Tomas Alfredsons nästa film Se upp för Jönssonligan där han spelar rollen som Harry. David har även synts i TV-produktioner såsom Inte OK, Barncancergalan – Det svenska humorpriset och Tror du jag ljuger?.
Efter att ha blivit övertalad av Henrik Schyffert började han 2013 med standup och har sedan dess uppträtt hundratals gånger över hela Sverige. Bland annat i Globen och Scandinavium tillsammans med bland andra Eddie Izzard, Jonas Gardell och Shima Niavarani.

David har ett förflutet inom reklambranschen där han jobbat som VD, creative director och styrelseordförande. Han har även jobbat med humor länge, t.ex. med Killinggängets Spermaharen, Alex & Sigges sketcher samt inslag till TV-program som Grammisgalan, Hasselhoff – En svensk talkshow och Roast på Berns. Utöver detta är han en hyllad manusförfattare som skrivit manus till bl.a. Melodifestivalen, Humorgalan, Welcome to Sweden, Världens Barn och ELLE-galan.

  • KAN BOKAS SOM
    • Programledare, konferencier och moderator. David är, tack vare sin scenvana, humor och erfarenhet av att skriva manus för stora galor och TV-produktioner, väldigt uppskattad. Han har lett event, galor och program för bland annat Bonnier, Arlanda, Nöjesguiden, Guldägget, Riagalan, Kanal 5, Sveriges Radio och SVT. David nominerades i kategorin Bästa manliga skådespelare i TV-priset Kristallen 2015 och kom tvåa i SM i ordvitsar 2014.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.