David Eberhard

David Eberhard

Ingen tar skit i de lättkränktas land

Psykiater, författare, debattör och mycket uppskattad föreläsare

Överläkaren i psykiatri David Eberhard föreläser humoristiskt, tankeväckande och ibland en smula provocerande om allt från ledarskap, valfrihetsstress och kränkta trygghetsnarkomaner till att våga uppfostra dina barn.

Han har under flera år varit en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare.

 

Att gå på ett föredrag med David Eberhard är en omtumlande upplevelse. Han kullkastar många av de föreställningar vanliga människor går och bär på. Han vågar säga det som andra tänker. Han bygger sitt föredrag med mängder av raljanta, tänkvärda och emellanåt något provocerande exempel. Det gör honom till en perfekt föreläsare för alla ni som har barn eller arbetar med barn. Men inte bara de grupperna har nytta och behållning av hans föredrag. Behöver ni ställa krav i ert arbetsliv? Gör medarbetare inte som ni tycker? Tror era medmänniskor att de bara har rättigheter? Blir ni störda av allt slöseri med tid på arbetsplatser eller för den delen av allt överarbete eller en lågt prioriterad arbetsmoral? Stör det er att människor inte tar ansvar för vad de gör och att myndigheter gör det i ännu mindre grad? Då kommer David Eberhard att förlösa er. Han har arbetat som chef inom psykiatrin i över tio år och i det arbetet vänt stora budgetunderskott och bristfällig kvalitet till vinst samtidigt som han förbättrat medarbetarindex och minskat köer till vården. Med utgångspunkt i gruppsykologiska processer och psykiatrisk vetenskap har han en helt unik position som föreläsare också om ledarskap och medarbetarskap.

Med sin drastiska humor och glimten i ögat kommer David Eberhard att vända upp och ner på det mesta ni ser runt omkring er. Och på något märkligt sätt tycks allting plötsligt falla på rätt plats.

David Eberhard har själv åtta barn och har arbetat med psykisk sjukdom och ohälsa i olika sammanhang sedan 1986.

David har även gästat SVTs talkshow Skavlan samt fått ett enormt internationellt genomslag för boken ”Hur barnen tog makten” och har kommit att bli en auktoritet inom barnuppfostran.

Böcker

 • I trygghetsnarkomanernas land
  • Eberhard uppmärksammades stort när han i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” hävdade att vi i Sverige har ett överdrivet behov av trygghet och kontroll av alla möjliga och omöjliga faror.

 • Hur barnen tog makten
  • Är våra barn bortskämda snorungar? Hur kommer det sig i så fall? Är det en curlande generation föräldrar som nu uppfostrar sina barn? Hur är det att möta dessa prinsar och prinsessor i förskolan och skolan? I boken ”Hur barnen tog makten” gör Eberhard upp med de så kallade barnuppfostringsexperterna och den barncentrerade uppfostran som präglat västvärlden under flera decennier.

 • Ingen tar skit i de lättkränktas land
  • Han följde sen upp succén med ”Ingen tar skit i de lättkränktas land”, en bok där han, försöker förstå hur vi, trots att vi lever i världens mest rättvisa land, känner oss alltmer och allt oftare kränkta.

   Hur kommer det sig att dagens människor blir kränkta av nästan allt? I var och varannan dagstidning hittar vi artiklar om människor som upplever sig förfördelade av småsaker. Den moderna människan tycks inte tåla oförrätter och upplever minsta ifrågasättande av den egna personen som kränkande.

    

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.

  Göteborg 21 nov

  Inspirationsdagarna