Clara Henry

En av Nordens allra största Youtuber med över 430 000 prenumeranter

Clara Henry är programledaren, komikern, författaren, bloggaren, vloggaren och föreläsaren från Göteborg som är en av Nordens allra största Youtubers med över 430 000 prenumeranter på sin kanal. Hon var programledare för Melodifestivalen 2017, för vilket hon blev nominerad till årets kvinnliga programledare i TV-priset Kristallen samma år. Clara är en van radiopratare i P3 och vann Årets Vloggkanal på Guldtuben-galan både 2014 och 2015. Under sommaren 2015 var hon även värd i Sommar i P1.

Clara har skrivit boken “Ja jag har mens, hurså?”. Efter författardebuten föreläser hon om sina specialämnen mens, feminism och Youtube, med betoning på att få bort tabun kring att prata om mens öppet. I höst är Clara aktuell med sin nya bok ”Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet”.
Hösten 2017 testade Clara standup för första gången och tillsammans med Cissi Wallin startade hon PK-Klubben på Södra Teatern i Stockholm. Hon medverkade även i stand up-showen ”Julbonanza på Scalateatern”.

FÖRELÄSNING

  • Fem saker Sveriges 15-åringar lärt mig
    • Youtube, TikTok, story times och hashtags. Många företag står frågande när det gäller att nå ut till dagens unga. Det vet Clara Henry. Vad är receptet till en framgångssaga på internet? Hur förvaltar man ett förtroende från hundratusentals unga när man är en influencer, och vad tycker vi egentligen om hashtags? Clara vill krossa idén om att Sveriges tonåringar är lata slösurfare och visar istället vilken drivkraft de har – om man bara förstår dem. Ca 60 minuter, riktat till företag eller andra vuxna som vill lära sig mer om hur dagens 15-åringar fungerar.

  • Mot framtiden - En simpel guide till att krossa patriarkatet
    • En koncis, rolig och handfast guide till jämlikhet, från förr till nu. Varför tror vi att killar bara tänker på sex? Vilka är de bästa svaren på sexistiska kommentarer? Och varför tror folk att man är gravid när man bär en tight klänning i Sveriges största TV-program? Ca 60 minuter, riktar sig till alla tjejer, killar, kvinnor, män och icke-binära.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.