Christian Wass

Christian Wass

När det blåser upp till storm bygger en del vindskydd, andra bygger väderkvarnar

Föreläsare, inspiratör och författare

Att våga be om hjälp låter kanske självklart, men är ett effektivt sätt att få en organisation att fungera bättre. Och det är bara ett sätt av flera.

Med sin egen erfarenhet av att ta sig tillbaka efter en ryggmärgsskada i grunden ger Christian Wass inspiration och verktyg för att hantera förändrings- processer och skapa lyckliga organisationer.

Om Christians bakgrund

 • Livet förändrades
  • När jag var 20 år gammal hade jag en ganska klar bild över hur livet skulle se ut. Jag skulle plugga till civilekonom och skaffa mig ett välavlönat jobb inom finansbranschen. Familj skulle jag definitivt ha efter att ha lekt rommen av mig några år. Ett stort fint hus i något trevligt område stod också på agendan. Eftersom jag blivit antagen till Civilekonomprogrammet hade jag satt foten på första steget i förverkligandet av mina drömmar.

   Allt slogs i spillror en sommardag två veckor innan min utbildning skulle starta. På en sekund förändrades förutsättningarna för mitt fortsatta liv så radikalt att man kan fundera på hur stora förändringar en människa kan klara av.

   Ett olyckligt dyk från en badbrygga gjorde mig förlamad från bröstet och nedåt, samt delvis i armarna. Plötsligt var jag fråntagen i princip alla mina fysiska förmågor och fick lära mig allt från början. Jag fick lära mig äta, skriva och lyssna på signaler från en kropp som inte alls fungerade som förut men kanske framförallt, lära mig att möta människor igen utifrån en helt ny livssituation.

   Den inre resa jag ofrivilligt kastades in på har utvecklat mig enormt som människa. Resan mot en ”normal” tillvaro har varit långt ifrån spikrak men målet har varit glasklart.

   20 år senare kan jag helt ärligt säga att jag lyckats. Jag har familj. Jag utbildade mig till civilekonom och har jobbat inom finansbranschen. Jag bor i en stor, låt vara lägenhet, i ett jättelugnt och fint område.

   När jag började föreläsa på heltid 2008, fick jag en omedelbar och stark bekräftelse på att många av de lärdomar jag gjort under min förändringsresa var applicerbara i de flestas vardag. Att jag satte fingret på viktiga och mellanmänskliga faktorer som ibland glöms bort men som är oerhört centrala i allas våra liv. Både i arbetslivet och privat.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.