Benny Haag

Benny Haag

Misslyckanden på det personliga planet är ofta början på något annat: kärlek, glädje och framgång!

Bemötande som berör

Benny Haag är skådespelare, känd bland annat för att ha spelat huvudrollen i TV-serien Xerxes. Benny utbildadade sig på Teaterhögskolan i Stockholm mellan 1985-88.

Han arbetade därefter under 12 år på Dramaten, där han bland mycket annat gjorde den kritikerrosade monologen av Jan Guillous roman ”Ondskan”. Benny Haag har även medverkat i reklamfilmer och dessutom fungerat som programledare för travprogrammet Vinnare i TV4. Han har även skrivit flera böcker bland annat den självbiografiska Ingenting är möjligt som utkom 2012. Benny Haag är även utbildad terapeut. Jag märker ju att alla mina år med monologer och föreläsningar, alltifrån Dramatens Stora Scen till någon liten bygdegård ute i landet, har gett mig verktyg att få en publik att lyssna på det jag har att säga. Verktyg som jag gärna delar med mig av och låter deltagarna praktiskt träna på, säger Benny om föreläsningens innehåll.

Benny Haag har medverkat på Stora Inspirationsdagen med sin rosade föreläsning : Vadå, beror det på mig?!

Föreläsningar

 • Vadå, beror det på mig?!
  • “Vadå, beror det på mig?!” – är en föreläsning om bemötande som handlar om alltifrån hur man hälsar på varandra till Bruce Springsteens unika bemötande av ett fan. Benny upptäckte nämligen att allt han gillar här i livet har väldigt lite med pengar och yttre attribut att göra. Med positiva exempel medvetandegör Benny vilken oerhörd kraft bemötandet har. För bemötande är så mycket mer och större än att “man ska le och ha blankputsade skor”. Benny är känd både från Dramaten (över 500 föreställningar) och TV. Låt dig inspireras och beröras när en av landets absolut bästa föreläsare, och dessutom terapeut, delar med sig av sina tankar och verktyg.

 • Ingenting är möjligt...
  • Benny Haags föreläsning Ingenting är möjligt är en berättelse med mycket humor om tre livsavgörande misslyckanden och hur dessa händelser faktiskt leder fram till insikten att ALLT är möjligt även det som verkar hopplöst. Misslyckanden på det personliga planet är ofta början på något annat: kärlek, glädje och framgång. En gripande historia om en alkoholist som når vägens ände och tar sats mot något nytt

 • Makt, mod och motstånd! – en föreläsning om människans bästa vän, alkoholen.
  • På ett annat sätt än den gängse alkoholföreläsningen berättar jag om ett av de mest mörkade problemen i vårt samhälle.
   Med humor, allvar och visst sentiment pratar Benny om destillerade dryckers inverkan på hans eget liv och på samhället i stort.
   En alldeles utmärkt inledare på ett företag eller i en kommun där man vill uppmärksamma alkoholfrågan och dess konsekvenser för hälsa, välgång och lönsamhet.

 • Easyspeak - En workshop i konsten att tala
  • Vill du bli en bättre talare? Vi har verktygen som får Dig att tycka att det faktiskt är riktigt roligt att tala. Att få Dig att ta för Dig av de stunder som bjuds att säga något tänkvärt, spännande eller kärleksfullt. Att få dig att kommunicera på ett övertygande och vinnande sätt. Utan att benen skakar och strupen knyter sig!
   Först och främst måste Du bli av med rädslan. Den som gastkramar och dödar spontanitet och entusiasm. Lite pirr ska kännas – det är bra. Det ger kraft. Men den förlamande rädslan som får oss att helt tappa självförtroende och som gör oss svaga och inåtvända måste bort! Vi har en rad tekniker som kommer att hjälpa Dig!
   Vi lägger tonvikten på implementering dvs Du kommer att få öva. Bli nu inte nervös och orolig för att Du ska öva. Allt kommer att ske under roliga och humoristiska förhållanden. Men träning är A och O när det gäller att bli en god talare.
   Kursen består av fyra obligatoriska tillfällen, sk moduler, ett antal hemuppgifter samt en valfri tilläggsmoduldär du intensivtränas av en personlig coach.

   För mer info ring oss på 08-6630680 så skickar vi en kursfolder

Inspirationsdagen var fantastisk som helhet, ger 5+ på alllt men störtsa överraskningen var Benny Haag. Jag har aldig blivit så gripen av en föreläsning. Det var som om han räckte ut sin hand och bara pratade till mig men när jag vände mig om med tårar i ögonen så såg jag att nästan alla i salen var tårögda. Så viktiga saker och inte en enda pekpinne. Du är bäst!

Rose - Marie Höglund, Kommunen

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.

  Benny Haag är aktuell med:

  Easyspeak - en workshop i konsten att tala

  Easyspeak – en workshop i konsten att tala