Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson)

Babsan

Hejsan-svejsan, här är jag!

Lars-Åke Wilhelmsson, med artistnamnet Babsan, kommer från Furuvik utanför Gävle och är en svensk modedesigner och dragshowartist. Han är utbildad typograf och art director.

1979 startade han tillsammans med några vänner dragshow-gruppen Surprise Sisters. Under 1980-talet var han en ofta anlitad manlig striptease-artist och har medverkat i After Dark med bl a Christer Lindarw.

När blondinen Baby Doll (från Surprise Sisters) skulle vara med i ett direktsänt inslag i ZTV glömde plötsligt programledaren bort artistnamnet och improviserade i stället fram Babsan. Det ledde snabbt till en gladlynt, frispråkig kvinna i övre medelåldern som ser glitter och glamour som sitt främsta vapen mot vardagens tristess.

Under sommaren 2008 var Babsan programledare för webballsången som direktsändes på SVTPlay efter varje program av Allsången. I ett av programmen sjöng hon låten ”Jetset Babsan”.

Medverkade 2011 i Melodifestivalen med bidraget ”Ge mig en spanjor”. Låten hamnade på sjunde plats av åtta i den andra delfinalen.

Lars-Åke föreläser om hbtqi, hur Babsan blev Babsan samt mycket mer. Babsan bokas som artist och konferencier och lovar er ett minne ni sent kommer glömma!

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.