Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson)

Babsan

Hejsan - svejsan här är jag!

Lars-Åke Wilhelmsson, med artistnamnet Babsan, kommer från Furuvik utanför Gävle och är en svensk modedesigner och dragshowartist. Han är utbildad typograf och art director.

1979 startade han tillsammans med några vänner dragshow-gruppen Surprise Sisters. Under 1980-talet var han en ofta anlitad manlig striptease-artist.

När blondinen Baby Doll (från Surprise Sisters) skulle vara med i ett direktsänt inslag I ZTV glömde plötsligt programledaren bort artistnamnet och improviserade i stället fram Babsan.

Babsan blev snabbt en gladlynt, frispråkig kvinna i over medelåldern som ser glitter och glamour som sitt främsta vapen mot vardagens tristess.

Under sommaren 2008 var Babsan programledare för webballsången, som direktsändes på SVTPlay efter varje program av Allsången. I ett av programmen sjöng hon låten Jetset Babsan.

Under 2011 medverkade Babsan i Melodifestivalen med bidraget ”Ge mig en spanjor”. Låten hamnade på sjunde plats av åtta i den andra delfinalen. Hyr in Babsan och ni kommer få en föreläsning ni sent kommer glömma! Nu senast såg vi honom som domar i Let´s dance.

Babsan fungerar bra både som artist och konferencier

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.