Ari Riabacke

Ari Riabacke

Om konsten att lära sig fatta svåra beslut

”Business as usual”-tiden är förbi

Vi måste tänka nytt och göra annorlunda. Så frågan är, hur skapar vi framgångsrika organisationer i tider av osäkerhet och hur leder vi dem? Detta är utgångspunkten i Ari Riabackes skarpa, underhållande och bitvis provocerande budskap som garanterat kommer att vidga era vyer för hur ni ser på framtiden, era organisationer – och er själva. Vad krävs av den moderna organisationen för att möta morgondagens krav? Hur ser det framtida ledarskapet ut? Hur motiverar vi den nya generationen? Vilka ska vi anställa och hur skapar vi en miljö där innovation och förändring är lika naturliga ingredienser som socker och sylt på pannkakor? – Vi måste se möjligheter där andra ser problem – att fortsätta framåt när andra inte vågar – även fast vi själva inte heller är riktigt säkra, säger Ari. Ari Riabacke, fil doktor i risk- och beslutsanalys samt civil ekonom , 5-barnsfar, författare och rådgivare, har en sällsynt mix av bred erfarenhet, gedigen kunskap, livlig fantasi och en fullständigt obotlig törst att få förföra sin publik. Han vandrar lättsamt mellan sina framtidsspaningar, sin forskning och sina erfarenheter från affärsvärlden och livet i stort.

Ari Riabacke är en av Skandinaviens mest anlitade talare, i Dagens Industri rankad topp tre bland näringslivstalarna i Sverige och av Speakersforum nominerad till International Guest Speaker of the year 2014.

Aris föreläsningar är alltid situationsanpassade och han passar lika bra på ett kundevent som på en kick-off eller högsta ledningsnivå. Ari Riabacke kommer obönhörligen injicera era hjärnor med idéer och helt nya perspektiv om framtiden, en framtid som är här i morgon – är ni redo?

Föreläsningar

 • Förstå de beslut du fattar och gör besluten ännu bättre!
  • Hur kommer det sig att vi får beslutsvånda i månader när vi ska köpa en soffa eller hallmatta när vi utan reflektioner på konsekvenserna går i säng med sekreteraren efter firmafesten och kanske saboterar ett 20-årigt äktenskap? Ari, fil dr i risk- och beslutsanalys, kommer att ta med oss på en hisnande upptäcktsfärd när det gäller att fatta beslut. Vad är det som styr oss till framgång, lycka eller olycka, rikedom eller fattigdom? Varför fattar vi fel beslut? Hur kommer det sig t.ex. att många av oss lägger mer tid på val av elleverantör än på val av livspartner? På vilka grunder fattar vi beslut, vad är det som styr oss och framförallt – hur kan vi göra det bättre?

   Dagligen fattar vi mellan 2 500 och 10 000 beslut, valmöjligheterna har aldrig varit fler än nu. Samtidigt har våra hjärnor förändrats väldigt lite sen stenåldern och rent evolutionärt är det en kafferast sen vi bodde i grottor.

   Med denna föreläsning vill vi öka kunskapen om hur vi fungerar, vad som påverkar oss när vi fattar beslut och därigenom hjälpa er att fatta klokare beslut, göra bättre affärer och leva de liv ni önskar. Genom en stundom provocerande analys kommer han förhoppningsvis höja vår insikt och medvetandegrad när det gäller beslutsfattning.

   Stora Inspirationsdagen 2016
   Göteborg 22 nov

Att lyssna på Ari är oerhört spännande, lärorikt och inte minst underhållande och precis som en bra film väcker det nya tankar för lång tid framöver.

– Ursula Tengelin, Generalsekr. Cancerfond. 2003 - 2011

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.