Anders Hansen

Hjärnstark - Hur motion och träning stärker din hjärna!

Vilka effekter har fysisk träning på hjärnan?

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan. Vi får konkreta tips på hur vi ska röra på oss för att få de positiva effekterna – som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering.

Anders Hansen är leg läkare från Karolinska Institutet, överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Förutom flera böcker har han skrivit över 2000 artiklar om medicinsk forskning och läkemedel, gjort ett Ted talk och hundratals föreläsningar samt medverkat i poddar och teveprogram som Vetenskapens värld och Nobelstudion. Han har fått flera utmärkelser för sin bok Hjärnstark (2016), bland annat Hälsopriset som årets författare 2017 och Mensapriset 2018.

 

Anders har skrivit böckerna

 • Hjärnstark 2016
  • I Hjärnstark visar Anders Hansen vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental ”uppgradering”.Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.

 • Hälsa på recept 2015
  • I den här boken presenterar läkarna Anders Hansen och Carl Johan Sundberg allt du behöver veta om den senaste vetenskapen kring träning och hälsa.

 • Skärmhjärnan 2019
  • Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig.

 • Fördel ADHD 2017
  • Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst – vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

  Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.