Anders Borg

Anders Borg

Ekonomi, framtid och omvärld

Sveriges finansminister mellan 6 oktober 2006 och 3 oktober 2014

Tidningen Financial Times utsåg Borg till EU:s främste finansminister 2011 i sin årliga ranking av unionens 19 finansministrar.

Anders Borg är vice ordförande i Kinnevik och Millicom. Kinnevik och Millicom är verksamma inom bland annat e-commerce och telecom i snabbväxande marknader i tillväxtländer och byggt ett antal framgångsrika företag under senare år som Zalando, Avito, Rocket och Lazada.

Anders Borg är ordförande för WEFs Global Initiative on The Future of the Global Financial System som samlar allt arbete WEF gör på den finansiella sektorn tillsammans med ledande globala institutioner som IMF, regeringar, centralbanker och finansiella institutioner.

Anders Borg är även rådgivare och medlem i Citis nordiska Advisory Board samt rådgivare för Citis verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA). Han arbetar med utvecklingen av Citis nordiska verksamhet och är även global rådgivare för Citis verksamhet mot offentlig sektor. Citigroup är ett amerikanskt multinationellt finansbolag och affärsbank. Citi har verksamhet i över 100 länder och arbetar både med tillväxtmarknader och utvecklade marknader.

Anders Borg tar uppdrag som föreläsare i mån av tid. Han föreläser om ekonomi, omvärld och framtidsfrågor. Han talar bland annat om hur ekonomin omvandlas av digitalisering och globalisering och hur regeringar och företag i de nordiska länderna och Europa ska möta dessa utmaningar och möjligheter. Han har ingen standardföreläsning utan anpassar alltid sina föreläsningar beroende på ämne och grupp. Varje tillfälle är unikt.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.