Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou är författare och Tv-profil

Professionell, analytisk, inkluderande och entusiasmerande blir det inte en trist minut. Hon inspirerar med sina omvärldsanalyser, ställer de svåra frågorna med finess, rör vid de ömma punkterna med elegans och sprider skratt. Alexandra kan arbeta på svenska, grekiska, engelska och kommunicera på franska och spanska. Hon har studerat och arbetat i Grekland i flera år, bott längre perioder i Latinamerika, Thailand, NYC och Los Angeles. Med ett kontaktnät som väver över världen är hon en sann världsmedborgare.

Alexandra Pascalidou har suttit i BRIS styrelse samt i styrelsen för kvinnojouren Terrafem som arbetar med utsatta kvinnor. Hon är engagerad i kvinnors hälsa i 2,6 miljonerklubben och mammaambassadör i RFSUs kampanj. Hon sitter med i styrelsen för Stiftelsen Läxhjälpen som hjälper ungdomar i utsatta områden att klara av grundskolan för att få behörighet till gymnasium.

Hon började sin karriär med programledarrollen i det mångkulturella magasinet Mosaik i SVT.  Åren 2000 2001 var hon programledare för lördagsprogrammet Som sagt som fokuserade på språk- och litteraturfrågor.

Därefter följde en lång rad Tv-uppdrag bla som programledare för OS i Aten, programledare för TV4:s Förkväll, Pokermiljonen, På flykt med Kjell Lönnå samt Uppsittarkväll med Anders Lundin.

Senast såg vi henne i TV4:s underhållningsprogram Let`s Dance.

Alexandra är författare och har bl a skrivit Bortom mammas gata 2001, Korsvägar- röster om förortskultur 2002, Frontkick 2003, Taxi 2008 och nu senast Min stora feta grekiska kokbok.

 

Föreläser om

  • Media
  • Demokrati och rättvisefrågor
  • Retorik
  • Ledarskap
  • Manligt/Kvinnligt/Jämställdhet
  • Mångfald

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

    Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.