Aleksander Perski

Aleksander Perski

Trötthet är vår nya folksjukdom

Aleksander Perski, psykolog och docent är en av landets ledande stressforskare.

För honom råder det inga tvivel om att trötthet är vår nya folksjukdom. Vid millennieskiftet blev stress ett allmänt samtalsämne. På motsvarande sätt kommer vi inom några år att tala om trötthet i stället. Redan i dag är trötthet en stor fråga i USA och den farmakologiska industrin har svarat med att lansera nya antisömnläkemedel, ett slags vakenpiller. Dessa används av studenter, människor som arbetar skift och andra som har problem med trötthet.

Aleksander Perski anser att vi har mycket att lära av idrottare som Susanna Kallur och Anja Pärson. Inom idrottsrörelsen är det självklart att den som vill kunna prestera på elitnivå måste sköta sin återhämtning minutiöst.

Under sina trettio år som stressforskare har Aleksander Perski, docent och chef, behandlat patienter med svår obalans mellan kroppens resurser och omvärldens krav. ”Koncentrationsproblem, trötthet och olustkänslor är tidiga tecken på allvarlig stress. Går det för långt kan tillståndet bli livsfarligt. Trötthet är ett tecken på att människor kör på för fort, både hemma och på jobbet”, säger Aleksander Perski.

I föreläsningen Frisk till 100 pratar Aleksander Perski bland annat stress, stresshantering samt vilka människor det är som har bra hälsa under sin livstid.

Här tar han även upp och diskuterar sådant som till exempel vikten av regelbundenhet, sömn och vila.
Aleksander Perski anser att vi har mycket att lära av idrottare, dvs att för att kunna prestera på hög nivå måste man också sköta sin återhämtning.

Han har bland annat givit ut böckerna ”Det stressade hjärtat”, ”Ur balans”. Nu senast kom han och vetenskapsjournalisten Joanna Rose ut med boken ”Duktighetsfällan”, om varför så många unga kvinnor drabbas av stressjukdomar, och hur man undviker att hamna i fällan.

Aleksander skräddarsyr gärna sina föreläsnngar för att matcha våra kunders behov, förväntningar och framtida utmaningar.

bokning & mer info

Fyll i formuläret för bokning eller för att ta del av mer information.

Jag ger mitt samtycke till att mina personuppgifter lagras och används för att kontakta mig.